Over Neovest

Duurzaam, energiezuining en toekomstgericht

Als projectontwikkelaar realiseert Neovest niet zomaar gebouwen, maar bouwen we je nieuwe thuis, waar je comfortabel en prettig leeft. En waar je je hele leven kan wonen indien je dat wenst. Neovest besteedt daarom aandacht aan het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. Door energiezuinig te bouwen, helpen we bovendien niet enkel je energierekening laag te houden, maar zorgen we ook dat je woning klaar is voor de toekomst. Dat gelukkig wonen niet enkel te maken heeft met de woning of het appartement waarin je woont, maar ook met de plaats waar je woont, beseffen we bij Neovest heel goed. Dus selecteren we de locaties voor onze projecten met zorg. Wonen in het groen, in een dorpskern op wandelafstand van winkels en andere faciliteiten.

 

We gaan steeds op zoek naar een omgeving waar het aangenaam wonen is.

Heb je interesse om een appartement of
woning in één van onze projecten te kopen?

VEELGESTELDE VRAGEN

Misschien koop je je eerste appartement, of mik je op een mooi rendement door te investeren in vastgoed. Bij Neovest zorgen we graag voor duidelijkheid voor al onze (potentiële) kopers en dus zetten we een aantal vaak gestelde vragen op een rij. Voor extra informatie mag je altijd contact met ons opnemen.

We begrijpen dat de inrichting en afwerking van je woning iets heel persoonlijks is. Daarom kan je als klant de afwerking van keuken, badkamer, binnendeuren en vloer vrij kiezen. Dit kan in de door ons aangeduide toonzalen. Het beschikbare budget hiervoor is inbegrepen in de verkoopprijs en kan je terugvinden in het lastenboek. Kies je voor een duurdere afwerking, dan wordt de meerprijs hiervoor verrekend.

Onze projecten worden gebouwd conform de Woningbouwwet, beter bekend als de Wet Breyne. Deze wet beschermt consumenten bij de aankoop van een onroerend goed, met name bij de bouw of aankoop van een woning op plan (voor de oplevering).

 

De wet Breyne regelt de bouw van woningen in België. Ze garandeert de kandidaat-bouwer of koper uitgebreide bescherming, onder meer via een contract met transparante info over de totaalprijs van een project, de betalingsvoorwaarden … Bovendien legt de wet vast wie verantwoordelijk is en ze voorziet financiële garanties. 

  • 10 jaar aansprakelijkheid
  • Betaling volgens vordering van de werken
  • Prijsherzieningen contractueel vastgelegd 
  • Voltooiingswaarborg (uitschrijven) 
  • Verplichte oplevering: voorlopige en definitieve oplevering

Meer informatie hierover kan je vinden via deze link.

Je dient rekening te houden met volgende kosten:

 • Aandeel in de basisakte (indien van toepassing)
 • Kosten nutsvoorzieningen
 • Ereloon notaris
 • 21% BTW op de constructiekosten 
 • 12% verkooprechten op het grondaandeel 

Voor een uitgebreide berekening kan je een kijkje nemen op www.notaris.be

We communiceren de uiteindelijke prijs voor de aankoop van jouw woning zo volledig en transparant mogelijk. Daarom zijn de kosten voor architect, stabiliteitsingenieur, EPB-verslaggever en veiligheidscoördinator reeds verrekend in de vermelde verkoopprijzen.

Neen, de kosten voor de nutsvoorzieningen zijn niet ingecalculeerd in de vermelde verkoopprijzen. Deze worden doorgefactureerd op basis van de afrekeningen/facturen van de nutsmaatschappijen/leveranciers.

Neovest realiseerde de afgelopen jaren tientallen sterke projecten en woningen. Neem een kijkje bij onze gerealiseerde projecten.